-
DLA KOGO
- DLA NIEJ
- DLA NIEGO
- DLA PAR
- DLA DZIECKA
-
_Import HORST
- Upominki
- AGD
- Zdrowie | uroda
- Zabawki
- Art. higieniczne
- Chemia gospodarcza
- Narzędzia
- Elektronika | elektryka
- Obrazy
- Biuro | szkoła
- Sezonowe
- Pozostałe
- Indonezja
- Kosmetyki
- Odzież | obuwie
- Akcesoria do włosów | biżuteria
- Galanteria
- Sport | turystyka
- Motoryzacja
- Fajerwerki
- Dom | ogród
- Zegary | budziki
- Art. dla zwierząt
- Kultura | rozrywka
- Słodycze, miody
- Art. imprezowe
- NA OKAZJE
- ALBUMY DREWNIANE
- BLOG
- KONTAKT
-
DLA KOGO
-
Upominki
-
AGD
-
Zdrowie | uroda
-
Zabawki
-
Art. higieniczne
-
Chemia gospodarcza
-
Narzędzia
-
Elektronika | elektryka
-
Obrazy
-
Biuro | szkoła
-
Sezonowe
-
Pozostałe
-
Indonezja
-
Kosmetyki
-
Odzież | obuwie
-
Akcesoria do włosów | biżuteria
-
Galanteria
-
Sport | turystyka
-
Motoryzacja
-
Fajerwerki
-
Dom | ogród
-
Zegary | budziki
-
Art. dla zwierząt
-
Kultura | rozrywka
-
Słodycze, miody
-
Art. imprezowe
_Import HORST -
- NA OKAZJE
-
ALBUMY DREWNIANE
- BLOG
- KONTAKT
-
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-




Idealny do ogórków, smalcu ale nie tylko...
Praktyczny, a także może służyć jako dekoracja.
Posiada pokrywkę i uchwyty.
Materiał: ceramika - kamionka
Artykuł jest nowy i w oryginalnym opakowaniu.
POJEMNOŚĆ 1,5 L
ŚREDNICA 16,5 cm
WYSOKOŚĆ 22 cm
Szanowni Klienci
Przechowywanie warzyw w garnkach ceramicznych to sprawdzona, a zarazem najlepsza metoda utrzymania ich świeżego zapachu i dobrego smaku.
Inaczej niż w przypadku przetworów pasteryzowanych w słoikach wecka, żywność przechowywana w naczyniach ceramicznych nie traci swoich wartości odżywczych.
W okresie zimowym kiszona kapusta lub kiszone ogórki z garnka ceramicznego to niezastąpione źródła naturalnych witamin.
Garnek ceramiczny przeznaczony jest do długotrwałego przechowywania żywności w warunkach ekologicznych, bez użycia konserwantów.
Doskonale nadaje się do kiszenia ogórków, kwaszenia kapusty, peklowania mięsa, przechowywania smalcu.
Charakteryzuje się wysoką jakością, funkcjonalnością i estetycznym wykonaniem.
Metoda użycia garnka hermetycznego i sposób przechowywania przetworów
Wkładając pokrywkę w wypełniony wodą kołnierz garnka, odcinamy dopływ powietrza do wnętrza naczynia.
Umieszczone w nim warzywa fermentując, wytwarzają dwutlenek węgla, który z czasem wypiera całkowicie powietrze.
W ten sposób w garnku tworzy się atmosfera beztlenowa.
Dojrzewające w niej przetwory nabywają niepowtarzalnego smaku.
Uzupełnianie poziomu wody w kołnierzu zapobiega utracie szczelności zamknięcia.
Dodatkowo, aby zmniejszyć parowanie wody z kołnierza, można do niego dolać nieco oleju jadalnego - w ten sposób ogranicza się częstotliwość uzupełniania wody.
Zgarnij 5% zniżki na pierwsze zamówienie!
Zapisz się do naszego newslettera i otrzymaj kod rabatowy na start. Bądź na bieżąco z nowościami!-
Nowości
-
Podobne produkty